Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، شنیده‌ها حاکی از آن است که گفتگوهایی بین ایران و مصر برای ازسرگیری روابط در جریان است. همین خبر نیز در مورد اردن شنیده می‌شود. خبر این موضوع ابتدا توسط وزیر خارجه عراق اعلام و سپس توسط وزیر امور خارجه ایران تایید شد. بر اساس اخبار منتشر شده، دیدارهای مقدماتی میان هیئت‌هایی از ایران با طرف‌های مصری و اردنی در بغداد انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مذاکرات در حالی انجام می‌شود که گفته شده نتایج نسبتا مثبتی در مذاکرات بین ایران و عربستان به وجود آمده است. هر چند که با توجه به شرایط منطقه و شکاف‌های عمیق و قدیمی بین ایران و کشورهای مذکور، باید منتظر ماند تا مشخص شود این تلاش‌ها به چه نتیجه‌ای خواهد رسید. در همین راستا، مصاحبه‌ای با دکتر جلال چراغی –کارشناس مسائل منطقه- انجام شد.

متن کامل این گفتگو بدین شرح است:

- خبرهایی مبنی بر آغاز فرایند احیای روابط مصر و اردن با ایران منتشر شده است. فکر می‌کنید مهمترین عامل این امر چیست؟

اخیرا «فواد حسین» -وزیر امور خارجه عراق- در گفت‌وگو با شبکه «العربیه» عربستان سعودی اعلام کرد که بغداد علاوه بر میزبانی مذاکرات بین عربستان و جمهوری اسلامی، میزبان مذاکرات جداگانه بین ایران و مصر و ایران-اردن نیز خواهد بود.

دولت سیزدهم در ایران از زمان روی کار آمدن بر «سیاست همسایگی» و توسعه روابط دیپلماتیک با کشورهای عربی و اسلامی تأکید کرده است. بنابراین،‌ ایده توسعه روابط با این کشورها به جمهوری اسلامی ایران باز می‌گردد همان‌طور که مقام‌های‌ جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کرده‌اند که خواهان توسعه روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه هستند.

- با توجه به برخی اختلافات سیاسی بین کشورهای مذکور با ایران، احیای روابط را چقدر محتمل می‌دانید؟

درباره احتمال به سرانجام رسیدن مذاکرات بین ایران با هر یک از دو کشور مصر و اردن اشاره به این نکته حائز اهمیت است که به سرانجام مثبت رسیدن این مذاکرات دشوار به نظر می‌رسد و علت آن نیز به شرایط دولت‌های‌ دو کشور که تقریبا مشابه یکدیگر و اهدافی باز می‌گردد که در ورای این تلاش‌ها قرار دارد.

هر دو کشور (مصر و اردن) در سیاست‌های‌ خود وابسته آمریکا هستند و علت این امر نیز کمک‌های اقتصادی آمریکا به دو کشور است. از این رو،‌ آن‌ها نگران این هستند که تصمیم‌گیری‌ خارج از اراده آمریکا سبب قطع این کمک‌ها شود. همچنین،‌ دو کشور ملاحظاتی درباره ایران دارند که به رژیم صهیونیستی باز می‌گردد. به‌همین‌علت،‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع تقویت روابط دو کشور با جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهند بود.

- از سرگیری روابط ایران با دو کشور مصر و اردن چه آثاری در منطقه به همراه خواهد داشت؟

با توجه به اینکه احیای روابط دیپلماتیک دو کشور عربی با جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در عرصه دیپلماسی و رسانه‌ای به نفع ایران خواهد بود، اما نکته اینجاست که هدف از این طرح نه بهبود روابط بین ایران با دو کشور عربی بلکه هدف خود عراق است. در واقع،‌ بر اساس این طرح تلاش می‌شود تا عراق در سطح منطقه ایفای نقش کند و کشوری پویا و فعال در سطح منطقه بازنمایی شود که در نهایت وارد گفت‌وگوهای‌ بیشتر بین کشورهای عربی شود که هدف  غایی آن نیز  عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

در واقع،‌ عربستان و آمریکا تلاش می‌کنند در قالب چنین مذاکراتی عراق را بیشتر با کشورهای عربی دیگر پیوند بزنند و موانع احتمالی پیش راه پیوستن عراق به کشورهای عربی و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی از سر راه بردارند و در نتیجه عراق هرچه‌بیشتر از ایران فاصله بگیرد.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1147014 برچسب‌ها اردن

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اردن جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی کشورهای عربی بین ایران مصر و اردن دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۳۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود

«هادی برهانی» استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویی در آمریکا علیه نسل‌کُشی در غزه اظهار کرد: برخوردهای محدودکننده و خشن پلیس آمریکا علیه دانشجویان که در حمایت از مردم فلسطین دست به برگزاری تجمع‌های اعتراضی زده‌اند، ریشه در هراس دولت‌مردان آمریکا بابت حمایت از رژیم صهیونیستی دارد.

وی ادامه داد: حمایت از رژیم صهیونیستی در آمریکا و کشورهای غربی، بر اساس دروغ بنا شده که در جریان جنگ غزه، بسیاری از این دروغ‌ها افشا شده است.

استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران با بیان اینکه در اعتراضات آمریکا شاهد حضور «دانشجویان و اساتید یهودی» هم هستیم افزود: در کشورهای غربی و آمریکا، دانشگاه‌ها از موقعیت ویژه‌ای برخوردارند و از سویی این اعتراضات در بهترین دانشگاه‌های آمریکا در حال انجام است که اگر ادامه یابد، امواج تحول و تغییر می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود.

برهانی در این‌باره گفت: در صورت انتقال اعتراضات به مردم عادی، دولت آمریکا دیگر نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد و همین امر در نهایت تبدیل به خطری برای رژیم صهیونیستی و لابی این رژیم در آمریکا خواهد شد.

وی اضافه کرد: در آمریکا «دموکراسی نیم‌بند» وجود دارد و اگر اکثریت مردم در این کشور، مخالف حمایت از رژیم صهیونیستی باشند، سیاست حمایت از این رژیم دیگر قابل تداوم نخواهد بود و حمایت واشنگتن از تل‌آویو به خطر می‌افتد.

استاد دانشگاه مطالعات فلسطین دانشگاه تهران با بیان اینکه در میان کشورهای غربی، آمریکا تنها کشوری است که هنوز اکثریت مردم در آن از کمک به رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند گفت: تحولات جدید پس از ۷ اکتبر (طوفان‌الاقصی) افکار عمومی در آمریکا را به خطر انداخته که اگر این خطر توسعه یابد، منجر به پایان حمایت از رژیم صهیونیستی در این کشور می‌شود.

کد خبر 6090101 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است